Fost portar din Liga 1, ajuns după gratii la 32 de ani!

Fostul portar Claudiu Băican, fost jucător în Liga 1, la Săgeata Năvodari, a ajuns după gratii, Acesta a fost judecat și condamnat  pentru punerea în circulație de bancnote false.

Descoperit la o vârstă fragedă de CFR Cluj, Băican a bifat în carieră o mulțime de cluburi, inclusiv în ligile inferioare din Italia. Trecut pe la Benevento sau Latina, a atins apogeul carierei la 24 de ani, când semna cu prim-divizionara Săgeata Năvodari. 

Cum fotbalul nu i-a adus satisfacții a renunțat la sportul rege și a  făcut box. A intrat în ringul de MMA, apoi a practicat Jiu-Jitsu brazilian. În 2022 a devenit campion european la categoria +100 kilograme, după cum informează Sportul Sălăjean. 

În aceeași perioadă, Băican a pășit și în afara legii. Potrivit sursei citate, a pus în circulație bancnote false în valoare de 8.000 de euro, a păcălit mai mulți indivizi cumpărând telefoane de pe un site de anunțuri. 

A fost descoperit de autorități și inculpat pentru infracțiunea de punere în circulaţie de valori falsificate sau dobândirea de instrumente de plată fără numerar falsificate în formă continuată. 

După mai multe termene și sentințe modificate, Claudiu Băican a primit o sentință aspră, fiind condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. S-a predat, iar de la 1 iunie 2023 este încarcerat la Penitenciarul Oradea. 

Avocatul fostului portar a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: