Salată boeuf cu piept de curcan
Una dintre reţetele nelipsite de pe mesele de sărăbtori este cea de salată boeuf. Aceasta se prepară de regulă cu carne de vită dar ea poate fi înlocuită cu piept de curcan.
Salata bouef cu piept de curcan necesită aceleaşi ingrediente clasice pentru salată boeuf, doar că se înlocuieşte carnea de vită cu cea de curcan.
Ingrediente:
1/2 kg piept de curcan
1 kg cartofi
300 grame morcov
150 grame țelină
200 grame păstârnac
400g mazăre
5 sau 6 castraveți murată
sare, piper, 2 lingurițe vegeta
maioneză din comerţ sau preparată în casă cu 2 galbenuşuri de ou, o linguriţă cu vârf muştar, sare și ulei.
Mod de preparare: Catofii se spală în coajă și se pun la fiert, apoi carnea și legumele, spălate, se pun la fiert cu vegeta. După ce fierb și se pun la răcit, se toacă şi se amestecă într-un castron cu mazăre. Castraveții se lasă la scurs, după ce sunt tăiați bucățele, după care se adaugă peste salată. Apoi, se adaugă și maioneza și ulterior se ornează cu gogoşar și/sau castravete.