Fiul unei femei decedate în spital: La nici două minute după biopsie, a murit

Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul celor patru pacienţi ai medicului Alin Demetrian, de la Craiova, care au murit la scurt timp după biopsie. Două femei din Târgu Jiu au murit cu zile după o astfel de intervenţie. Aveau 64, respectiv 67 de ani. Familiile încă îşi caută dreptatea chiar şi de aproape trei ani.

Ioana, o femeie de 64 de ani, din Târgu Jiu a murit în urmă cu trei ani în urma unei puncţii. A ajuns la Craiova pentru că i s-a spus că avea noduli pe un plămân. Medicul Alin Demetrian trebuia să-i facă o puncţie, dar intervenţia i-a fost fatală. În nici două minute, femeia a decedat.

 

“Nu ne-au anunţat nici că a murit. Am aflat seara, la câteva ore. Au mutat-o de pe o secţie pe alta. Am sunat la ei, ne-au zis că este în stare critică, la ATI. Acolo ne-au spus că nu este. Mama mea a avut o simplă biopsie. Ce caz grav? Mi-au spus seara că a murit la 12.45. L-am sunat pe domnul doctor Demetrian, nu a răspuns. Apoi a răspuns pe telefonul mamei. Mi-a spus: Îmi pare rău, mama dumneavoastră a reacţionat diferit faţă de alţi pacienţi. Cum să reacţioneze greşit? Eu ştiu că orice biopsie se face cu anestezie locală. Şi cu o cameră, în zonele puternic vascularizate, trebuie supravegheată video. Medicul mi-a spus că nu i-a mers aparatul sau ceva de genul”, a mărturisit Cosmin, fiul femeii de 64 de ani, care a murit la Craiova.

 

Pentru că au existat suspiciuni privind intervenţia, familia femeii a depus plângere la Poliţie. De trei ani încă se luptă să facă dreptate.

 

„A zis că a făcut mii de puncţii şi nu s-a întâmplat nimic. Clar a minţit pentru că am auzit şi de alţi pacienţi care au murit din cauza asta. Ne-au încurcat şi actele la Morgă. Ni s-a părut suspect. Apoi mi-au adus alte acte în care nu mai scria nimic de Covid, nu mai scria nimic greşit, doar ce credeau ei: edem pulmonar, tumoare nu ştiu de care. Am mers la Poliţie, am cerut să se facă autopsie de IML, fotografiată, asistată video. Acolo s-a demonstrat că ea a fost înţepată altundeva, nicidecum în ganglion. Avea un nodul, dar nu era aşa grav încât să moară din cauza acelui nodul. Sunt dovezi clare că mama a murit în urma acelei intervenţii. A murit în nici două minute de la acea puncţie”, a mai spus tânărul.

 

O altă femeie din Târgu Jiu, în vârstă de 67 de ani, a avut parte de acelaşi sfârşit. A murit în spitalul din Craiova tot în urma unei biopsii. Medicul care a făcut intervenţiile este cercetat pentru ucidere din culpă.

Vizualizări: 2,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: