Decizia în cazul procesului dintre Primăria Târgu Jiu și creditorii de la Pandurii

Primăria Târgu Jiu a contestat în instanță închirierea vestiarelor echipei Pandurii către o altă entitate privată, iar marți a avut termen în acest proces cu creditorii și lichidatorul Siomax. Instanța a amânat pronunțarea în acest caz pentru data de 19 aprilie, după ce anterior a anulat parțial procesul verbal al ședinței Comitetului Creditorilor în procesul cu AJFP Gorj.

Primăria Târgu Jiu a depus la instanță o contestație împotriva hotărârii comitetului creditorilor cu nr.5 din procesul-verbal al comitetului creditorilor nr.900 din 27.01.2023.

Prin respectivul document, o parte dintre reprezentanții creditorilor, fără Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, care este în acest moment președinte al Comitetului Creditorilor de la Pandurii, au luat decizia, ilegală se pare, după cum consideră Primăria Târgu Jiu și AJFP Gorj, de a închiria vestiarele fostei echipe de fotbal Pandurii Târgu Jiu, de la parterul Centrului de Copii și Juniori. Pentru o sumă derizorie, de doar 2500 de lei, cei reclamați acum de primărie au semnat că sunt de acord să închirieze vestiarele și zona de refacere cu sală de forță, saună și bazine de refacere, către o entitate privată, clubul de fotbal ACS Viitorul Târgu Jiu condus de apropiați ai omului de afaceri Nicolae Sarcină.

În procesul din data de 4 aprilie pe care Finanțele Publice l-au avut cu firma Siomax și creditorii de la Pandurii, a fost admisă contestația celor de la AJFP Gorj și „a fost anulat parțial procesul verbal al ședinței comitetului creditorilor nr 900 /27.01.2023 în ceea ce privește hotărârea adoptată la punctul 6 din acest proces verbal”.

La termenul de marți al instanței în procesul dintre Primăria Târgu Jiu și creditorii de la Pandurii, va fi probabil o decizie asemănătoare cu cea din procesul cu AJFP Gorj, pronunțarea în acest caz fiind amânată pentru data de 19 aprilie. „Amână pronunțarea la data de 19.04.2023. Pronunțată, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, azi 11.04.2023 , la Tribunalul Gorj”, se arată în documentul de Încheiere al instanței.

Reamintim că, în urmă cu mai bine de o lună a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local nr 43 din 2023, prin care consilierii au votat cu majoritate de voturi trecerea clădirii Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii, clădire construită de falimentarul club Pandurii pe terenul municipalității, în proprietatea Primăriei Târgu Jiu. S-a constatat atunci încetarea Contractului de Comodat nr. 3464/ 30.07.2010, încheiat cu fostul club Pandurii, intrat în octombrie 2022 în faliment. Clădirea respectivă a fost declarată, prin același document, de uz și interes public local și s-a votat și darea în administrare a construcțiilor identificate pe terenul primăriei către Direcția Evidența Patrimoniului și Fond Locativ.

Galerie foto


Vizualizări: 1,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: