Patru familii din vârful unui deal, racordate la apă înainte de Paște

Autoritățile locale din comuna gorjeană de Amaradia au racordat la rețeaua de apă, chiar înainte de Paște, patru familii care locuiesc pe un vârf de deal în apropierea satului Ruget. Aceste gospodării rămăseseră singurele din comună care nu aveau apă curentă.

Cele patru familii locuiesc într-un vârf de deal și din cauza reliefului a fost destul de greu să se extindă până aici rețeaua de alimentare cu apă. Mai mult decât atât, respectivele gospodării trebuiau la un moment dat să fie expropriate pentru că, dacă nu s-ar fi închis activitatea minieră din comună, pe aici s-ar fi creat culoarul minier Roșia de Amaradia-Alunu.

Autoritățile locale au reușit să găsească soluții ca și aceste familii să aibă apă curentă. ”Cele patru familii de aici erau singurele din toată comuna care nu aveau apă curentă. Am reușit să montăm un hidrofor și să împingem apa până la aceste gospodării. De astăzi au apă la pompă și cele patru gospodări din vârful dealului, zona școlii de la monument, precum și cele din apropierea acestei zone înalte ca altitudine. Sunt și ei cetățenii ai comunei și este normal să beneficieze de utilități”, a declarat Liviu Cotojman primarul din Roșia de Amaradia.


Ar mai trebui racordate la alimentarea cu apă doar locuințele nou construite pe raza localității.

Galerie foto


Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: