Faleza Jiu, proiectul arhitectului Sabin Cornoiu -  respins de autorități, finalist într-un concurs 

Proiectul Faleza Jiu este finalist la categoria Civil Society Projects din cadrul competiției Cities of Tomorrow, a anunțat arhitectul Sabin Cornoiu.

Cities of Tomorrow este o competiție de proiecte privind dezvoltarea orașelor, organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, și reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltării durabile a orașelor și regiunilor din România.

Sabin Cornoiu a anunțat pe Facebook reușita sa. Proiectul este în primele 3 finaliste, deși autoritățile l-au respins atunci când a venit vorba să-l pună în aplicare. Faleza Jiu străbate orașul de la nord la sud, iar Cornoiu a propus piste pentru biciclete, o alee pietonală, o parcare specială pentru autobuzele cu turiști, plus multe alte funcțiuni secundare. 


"Proiectul Faleza Jiu a fost ales ca fiind unul din cele trei proiectele finaliste. Voi merge la Oradea pentru a prezenta proiectul inspirat din comunitate și pentru comunitate. Faptul că am ajuns în finală reprezintă o imensă bucurie. Povestea faleza Jiu continuă”, a spus acesta.

Într-un interviu pentru Pandurul, Sabin Cornoiu, declara că: "Când m-am întors acasă primul lucru pe care l-am observat a fost faptul că orașul este împânzit de mașini. Este doar o chestiune de timp până când fiecare membru al familiei ce deține permis o să aibă propria mașină. Ar trebui să ne îndreptăm atenția către zonele lăsate în paragină, spațiile verzi, mersul pe bicicletă, modernizarea aleilor pietonale care să te invite să pășești pe ele. Toate aceste lucruri fac bine la sănătatea fizică și psihică. Orașele au un început dar nu au un final, ele sunt într-o continuă dezvoltare, apar generații noi, apar clădiri noi, apar zone de interes noi. Aici, această evoluție este foarte lentă ceea ce mă duce cu gândul că ne aflăm într-o stare ușoară de neant, o stare în care ne bucurăm de prezentul orașului dar fără să îi dăm o direcție de dezvoltare clară. Eu sunt de părere că orașul are nevoie de un impuls, are nevoie de un viitor, dar acest viitor trebuie vizualizat și îndreptat cu pași mărunți spre el". (M.B.)

Galerie foto



Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: