Un medic a cerut dezbatere în CJ Gorj despre lucrările dezastruoase de la spital. Vot împotrivă!

Ultima ședință a actualului consiliu Județean a fost una cu scântei, după ce consilierul liberal, medicul Claudiu Soare, a cerut o dezbatere serioasă despre lucrările de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, clădirea de pe str. Tudor Vladimirescu. Liberalii au cerut să se supună votului propunerea de a discuta în plen, însă nu a trecut dat fiind faptul că nu au votat consilierii PSD.

Președintele CJ Gorj Cosmin Popescu a fost deranjat de insistența consilierilor Claudiu Soare și Mihai Olaru, pe care i-a acuzat că fac campanie electorală.

În realitate, nu este nicio ședință de consiliu în care să nu fie aprobată o hotărâre pentru spital ori o nouă investiție, însă nicio discuție în care să fie raportări sau să fie explicate stadii ale lucrărilor. Soare a declarat că este necesară o discuție serioasă despre lucrările de la spitalul de pe "Tudor" deoarece medicii își fac foarte greu meseria, printre praf și moloz. 

În clădirea de pe Tudor este ceva dezastruos, a spus medicul Soare. În aprilie, președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, anunța că lucrările de reabilitare termoenergetică vor fi gata la 31 decembrie 2024. În august 2024 ar fi trebuit să fie finalizate lucrările pe secția Chirurgie. În fapt, la Chirurgie 1 sunt la jumătate, iar la Chirurgie II nici nu au început.

Soare a explicat că aceste secții sunt acum comasate și că funcționează în condiții nepotrivite pentru pacienți.

În aceste trei luni din 2024, mai sunt de reabilitat trei secții, precum și alte saloane și blocul operator la secția Ortopedie. Este sigur că va fi o prelungire a termenului, însă medicii cer ca aceste lucrări să fie făcute cu un plan care să le permită să-și desfășoare activitatea.

"Discutăm mâine cu aparatul tehnic, cu constructorul", i-a răspuns Cosmin Popescu.

"Cred că ar trebui să știe toți consilierii", a replicat Soare, după care s-a ajuns la votarea unei discuții în ședință. S-a respins. 

"Voturi împotrivă? Eu sunt împotrivă. (…) Eu vă înțeleg campania electorală, mai aveți puțin și dați foc la județ", a spus Popescu iritat.

Cu tot cu micile discuții, ședință a durat cinci minute, online. Adunate, ședințele dintr-un an, le răpesc consilierilor maxim două ore.

Vizualizări: 1,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: