Povestea unui medic care face naveta de la Craiova să trateze pacienți în Gorj

Un medic tânăr vindecă, de trei ani, fracturile gorjenilor. Face naveta de la Craiova la Motru și în ciuda acestui lucru nu regretă că a ales un spital mic, când avea posibilitatea să lucreze într-o clinică mare. „Și aici sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru”, e crezul doctorului ortoped Marius Dumitru. 

De trei ani, medicul Marius Dumitru lucrează în secția de Ortopedie a Spitalului Municipal Motru, un spital cu peste 200 de paturi. S-a specializat în Craiova și în Timișoara și avea posibilitatea să caute un spital mai mare, un oraș mai mare, dar a ajuns la Motru și n-ar mai pleca. Vinde oamenii din municipiu, dar și din localitățile învecinate. Face intervenții chirurgicale celor care au diverse fracturi și montează proteze.

„Avem materialele necesare intervențiilor chirurgicale, avem susținere. Suntem un colectiv tânăr, nou, care își dorește să facă performanță în domeniu. De ce am ales un spital mic? Pentru că și aici sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru și se poate face performanță oriunde în această țară. Aparatura e de ultimă generație, putem face orice fel de intervenții chirurgicale aici”, a mărturisit medicul într-un interviu la Antena 1. 

Medicul a mai mărturisit că nu i-a părut rău că a ales un oraș mic din Gorj. Face aproape zilnic naveta de la Craiova, unde locuiește, la Motru. „Nu am regretat niciodată. Puteam să merg la alt spital mai mare, să rămân la Craiova sau la Timișoara, dar am ales să vin aici și nu am regretat deloc. Poți să vindeci oameni și să faci performanță oriunde mai ales dacă ai aparatură și ai tot ce e nevoie să faci bine oamenii”, a mai spus medicul.

Spitalul a investit două milioane de euro într-un aparat RMN care urmează să fie dat în folosință. Cu alte două milioane de euro a fost ridicată o clădire nouă lângă spital, unde urmează să fie mutat ambulatoriul. Iar, în ultimii patru ani, alte trei milioane de euro, bani europeni, au fost investiți în aparatură medicală.

Vizualizări: 4,597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: