Era WC-urilor din „fundul curții” n-a apus în Gorj

Într-o lume a tehnologiei în care există școli dotate cu laboratoare de ultimă generației, table inteligente sau chiar unități de învățământ unde digitalizarea este la ea acasă, într-un sat din Gorj n-a apus era WC-urilor din „fundul curții”. E vorba de satul Sterpoaia din comuna Aninoasa, acolo unde funcționează două școli și unde și aul acesta elevii au aceleași grupuri sanitare, ”în fundul curții”.

Recunoaște acest lucru, cu părere de rău, edilul din comună, Ilie Petroi care susține că s-a ajuns în această situație din cauză că comuna a fost privată ani la rând de a obține fonduri și a trebuit să se descurce numai cu bani de la bugetul local.

”Avem cinci școli funcționale în comuna Aninoasa. Trei dintre acestea încă mai au toalete să zicem așa în ”fundul curții”. La una dintre aceste unități de învățământ lucrăm acum să amenajăm grupurile sanitare. Ambele școli deficitare la acest capitol sunt în satul Sterpoaia. Sunt școli vechi care funcționează de pe timpul lui Ceaușescu de când sunt și grupurile sanitare. Nu sunt foarte departe de corpul școlii, dar sunt toalete din acelea vechi, cum le spunem noi ”în fundul curții”. Noi nu am primit fonduri ani la rând și nu am putut să țin toate școlile pentru că am avut și alte investiții în comună.”, a ai spus Ilie Petroi.

Mai mult decât atât edilul susține că și relația cu cei care conduc unitățile de învățământ din comună este una deficitară, chiar inexistentă.” Avem o comunicare deficitară cu cei din conducerea unităților de învățământ. Nu vor să ne comunice nici măcar numărul total de elevii înscriși la școală, de parcă nu noi ne-am ocupa de întreținerea școlilor”, a mai spui Ilie Petroi pentru Pandurul.

Vizualizări: 2,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: