Un primar din Gorj încearcă de un deceniu să termine o investiție. Piedicile!

Realizarea unui centru multifuncțional cu fonduri proprii în localitatea s-a dovedit o adevărată provocare pentru edilul din comuna Bustuchin. În localitatea cea mai dezvoltată din Gorj , această investiție a pus probleme autorităților și asta pentru că ambele firme care au câștigat licitația să finalizeze investiția au dat faliment.

Deși lucrează de 10 ani la acest obiectiv, primarul din Bustuchin nu se dă bătut și organizează o a treia licitație sperând ca de această dată să fie cu noroc și centrul multifuncțional să fie finalizat în cel mai scurt timp. Nici nu ar mai fi foarte mult de lucru, și investiția ar aduce un plus valoare localității.

”Vreau să vă spun că în urmă cu 10 ani am început lucrările la un centru multifuncțional. Este un proiect deosebit, cu sală de festivități, un muzeu al satului, bibliotecă, sală de conferință și arhivă. Prima care a câștigat prima licitație a intrat în faliment. A urmat a doua licitați, a doua firmă care a avut aceeași soartă. Nu vreau să renunț la acest proiect, mai ales că este realizat în procent de 80%. Am cerut și sprijinul Consiliului Județean și sper să reușesc. E singura mea investiție cu care nu mă pot mândri, dar nici nu pot ascunde și de asta mă zbat să o termin”, a precizat Ion Ciocea.

Primarul din comuna Bustuchin speră să beneficieze și de un sprijin de la Guvern. 

”Am văzut că se discută la nivel central și Guvernul are un proiect prin care să sprijine financiar UAT-urile care au lucrări începute și nefinalizate mai vechi de cinci ani. Noi ne-am încadra și aici”, a mai spus Ion Ciocea.

Autoritățile locale din comuna Bustuchin susțin că au mai depus la Compania Națională de Investiții două proiecte pentru două cămine culturale, însă nu a reușit să prindă finanțare pentru niciunul. Mereu comuna Bustuchin a fost pe lista sinteză, iar edilul crede că totul a avut legătura cu politica.

Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: