Primar despre reforma din administrație: Palavre și minciuni comuniste

Un primar din județul Gorj critică dur reforma din administrație anunțată de Guvern. În timp ce unii bugetari cu funcții tremură de teama că vor trece pe funcții de execuție sau chiar vor rămâne fără un loc de muncă, edilul din comuna Cătunele le transmite să stea liniștiți pentru că reforma cu care-i amenință Guvernul nu va fi.

Florinel Țuilă, primarul din comuna Cătunele este sceptic în ceea ce privește reforma anunțată de Guvern și care vizează bugetarii cu funcții e conducere. 

”Totul este artificial. Sunt palavre și minciuni comuniste. Nu va fi nimic, vă garantez. Noi încă funcționăm pe administrația comunistă și nu se va schimba. Nu se vor pierde funcții. Eu cred că se vor crea. Sunt sigur că va crește numărul de bugetari. Nimănui nu trebuie să-i fie frică de această reformă pentru că este o aiureală. E adevărat că ar fi nevoie de așa ceva, dar nu se va face, ba mai mult sunt sigur că se vor crea posturi, funcții peste funcții. Să nu le fie frică bugetarilor că nu-și pierd funcțiile și privilegiile. Decât să ne plângem pentru bugetari mai bine ne-am plânge că ne pleacă muncitorii din șantiere și din producție", spune Florinel Țuilă.

Edilul din comuna Cătunele consideră că România ar avea nevoie de o regionalizare serioasă. ”După mine nu ar trebui să existe comune cu mai puțin de 5.000 de locuitori nimic. Chiar dacă și pe mine mă afectează asta și aș putea să pierd funcția. Nu este posibil să avem nu știu câți salariați la doua sau trei mii de oameni. România are nevoie de o strategie sănătoasă și cu cap. Banii nu înseamnă salarii la bugetari. Banii înseamnă dezvoltare", a mai adăugat Țuilă.

Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: