Comună din Gorj, pe harta Bio a Europei

Comuna Polovragi va fi timp de patru zile capitata produselor bio, dar și a mâncărurilor tradiționale. În perioada 31 august-3 septembrie, în vatra satului, acolo unde se organizează anul Bâlciul de Sfântul Ilie se va desfășura prima ediție a ”Festivalului European Bio”, eveniment la care sunt invitați să participe și reprezentanți ai Comisiei și Parlamentului European, ai Parlamentului și Guvernului României, precum și reprezentanți ai fermierilor și procesatorilor bio din România și țările partenere.

Pentru comuna Polovragi este un privilegiu să găzduiască acest eveniment important la nivel european. Autoritățile locale sunt implicate în organizare și fac tot posibilul ca evenimentul să fie unul reușit, mai ales că la Polovragi vor ajunge producători de produse Bio din mai multe țări din Europa.

”Evenimentul se va desfășura în vatra satului, acolo unde anual se organizează Bâlciul de Sfântul Ilie. Va fi expoziție de produse Bio, de produse meșteșugărești, de îmbrăcăminte dar și degustare de preparate și mâncăruri tradiționale. Nu au confirmat încă toți participanții, dar până la acest moment o să avem stand-uri din Polonia, Serbia, Cehia, Grecia, Bulgaria și Germania dar mai sunt invitate și alte țări. Vor fi și participanți din România. S-a ales comuna Polovragi pentru că așa a vrut Dumnezeu", a precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Și producătorii de produse Bio din Polovragi vor participa la festival. ”Comuna noastră se mândrește cu câțiva producători și o să fie prezenți la festival cu produse apicole, brânzeturi și produse din carne. Pentru noi acest festival, înseamnă punerea comunei Polovragi pe harta Bio a Europei. Va fi un eveniment cu expoziție și degustare de produse. O să avem de asemene și spectacole susținute de ansamblurile folclorice din Polovragi și din Împrejurimi. Noi sperăm ca festivalul să fie unul de succes”, a mai spus edilul din Polovragi

Festivalul este organizat de Asociația BIO România în parteneriat cu ADR Sud-Vest Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Dolj, și Vâlcea, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Cluster BIO Oltenia, Primăria Polovragi, Organizația de Management al Destinației Dealul Muierii, GAL Parâng, Asociația InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Laboratoarelor pentru Calitatea Vieții.

Vizualizări: 2,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: