Primar: La comune nu facem altceva decât să ”adeverim”

Un primar din județul Gorj recunoaște că problemele cetățenilor de la sate nu se rezolvă la primăria din comună. Oamenii trec pe la unitatea administrativ teritorială doar să ceară informații sau să primească vreo adeverință pentru că primăria nu are prea multe competențe. 

Și situația aceasta nu este doar la primăria Cătunele, susține edilul Florinel Țuilă, ci la toate primăriile de comune. Problemele cetățenilor se rezolvă la oraș acolo unde își au sediile toate instituțiile.

”Multe comune ar trebui să dispară. Nu ar trebui să existe comune sub 5.000 de locuitori. S-ar face economii majore și spun asta în contextul acestei reforme a austerități de care vorbesc toți.  Comunele mici se pot dezvolta mai ușor, dar acum cam toate au ce le trebuie. Nu înțeleg de ce nu le unesc și să facă o comună ca lumea. Oricum noi la comune nu facem mare lucru pentru cetățeni decât investiții și să le oferim condiții de trei că problemele nu le rezolvăm pe plan local. La comune nu facem altceva decât să ”adeverim”. Adeverim că X este X, adeverim că X are o proprietate, adeverim tot ce e posibil pe lumea asta. Cu asta ne ocupăm, pentru că problemele se rezolvă la oraș, la instituții competente și abilitate să rezolve punctual probleme”, a spus Florinel Țuilă pentru Pandurul.

Vizualizări: 2,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: