Elev condamnat după ce a ucis un pui de pisică

Un elev de 18 ani, din Gorj, a fost condamnat pentru săvârșirea infracţiunii de cruzime exercitată asupra animalelor.

În urmă cu aproape doi ani, în timp ce era în vizita la rude, în Timișoara, adolescentul a ucis în chinuri un pui de pisică. Toată scena s-a petrecut sub ochii mai multor prieteni de-ai tânărului și a fost înregistrată cu telefonul mobil. Filmarea a ajuns apoi pe internet.

Pentru că la data comiterii faptei avea 16 ani, tânărul a fost condamnat la măsura neprivată de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Gorj,
„În data de 30.08.2020, în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în parcul „Clăbucet” din Timișoara, inculpatul a lovit, în mod repetat, cu picioarele o pisică, după care a călcat-o pe cap, lovituri care au provocat moartea pisicii, toate aceste acțiuni fiind filmate de către autor și ulterior filmarea a fost postată pe site-ul public „STOPBULLY.ro”, ajungând la cunoștința mai multor persoane”, potrivit rechizitoriului.

Tânărul din Mătăsari le-a spus anchetatorilor că „s-a jucat” împreună cu un prieten, care l-ar fi provocat să lovească animalul care îi urinase în brațe.

„Inculpatul şi-a folosit forţa fizică disproporţionată împotriva unui pui de pisică, de o fragilitate deosebită, fără a se opri, continuând să lovească pisica cu brutalitate fără ca starea de vulnerabilitate fizică evidentă a acesteia să îl sensibilizeze. Inculpatul a profitat de imposibilitatea pisicii de a se apăra, lovind-o în mod repetat cu picioarele şi ulterior, călcând-o pe cap, deşi aceasta nu se mai mişca. Mai mult, gravitatea acţiunii ilicite şi periculozitatea făptuitorului rezultă şi din faptul că inculpatul a filmat momentele în care a omorât pisica şi le-a postat pe internet, ajungând la cunoștința mai multor persoane, printre care şi minori. Ferocitatea cu care inculpatul a acţionat este una deosebită, fapt pentru care instanţa apreciază că măsura educativă ce urmează a fi stabilită trebuie să îl determine pe inculpat să îşi reconsidere atitudinea faţă de valorile ocrotite de legea penală, respectiv viaţa animalelor”, a motivat instanța.

Tânărul consumă ocazional alcool și a avut media scăzută la purtare din cauza absenţelor nemotivate. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 4,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: