Inginer concediat de CE Oltenia

Un inginer din cadrul Complexului Energetic Oltenia a chemat în instanță compania, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru faptul că a fost concediat. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, în vara anului trecut.

Bărbatul a lucrat ca șef de secție ELCFU și a cerut instanței că fostul său angajator să prezinte o serie de documente pentru a dovedi modul în care a fost efectuată reorganizarea societății şi faptul că „s-au găsit pretexte noi” pentru a fi retrogradat şi nu promovat în funcţii superioare de conducere.

Juriștii companiei au susținut că, în ultimii ani, salariatul nu a mai semnat niciun act adițional sau vreun Contract Individual de muncă, deşi a fost salarizat conform acelor documente/contracte, iar decizia de concediere a fost emisă în iunie 2021.

Potrivit inginerului, postul său de muncă ar fi fost desființat ca urmare a închiderii unor capacități și a invocat tratamentul discriminator la care a fost suspus.

„Având în vedere că prin cererea de chemare în judecată se invocă discriminarea în raport cu tratamentul discriminator la care a fost suspus contestatorul de către unitatea intimată, instanţa va încuviinţa cererea formulată de avocatul contestatorului şi va dispune citarea în calitate de autoritate consultativă a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu copia cererii de chemare în judecată şi a întâmpinării, cu solicitarea de a formula un punct de vedere în raport de acestea”, a decis instanța.

Până la termenul următor al procesului, din luna aprilie, CE Oltenia va trebui să depună toate actele care au stat la baza emiterii deciziei de concediere, inclusiv „dovada desființării postului contestatorului ca urmare a închiderii unor capacități”, și „statele de funcţii aplicabile înainte şi după concediere pentru acelaşi post”.

Vizualizări: 12,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: