EHF laudă CSM Târgu Jiu pentru atitudinea din calificări

Mentalitatea de învingătoare a adus echipa CSM Târgu Jiu în EHF European League, se specificā īn titlul unui material publicat de EHF pe pagina oficială. Handbalistele de la Târgu Jiu nu erau deloc cotate cu șanse la calificarea în grupele EHF dar au produs o mare surpriză și sâmbătă vor debuta în grupe.

EHF a publicat, pe site-ul oficial, o poveste emoționantă a echipei de handbal a CSM Târgu Jiu, un fel de „Cenușăreasa” care a ajuns să joace în Liga Europeană. „În urmă cu șase ani, CSM Târgu Jiu a fost înființată fiind o formație ambițioasă, care urmărea obiective mai înalte decât să joace doar în liga secundă a României. Provenită dintr-un oraș fără tradiție în handbalul feminin, dar cu unele rezultate în handbalul masculin, echipa și-a asigurat promovarea în prima ligă românească la finalul sezonului 2021/22”, au scris cei de la EHF despre echipa care se bazează pe un nucleu puternic de jucătoare din România, spre deosebire de majoritatea puterilor din Liga Florilor, care și-au permis să achiziționeze jucătoare de top din străinătate.

CSM Târgu Jiu face acum istorie cu debutul în faza grupelor din EHF European League Women, după ce a trecut în calificări de Önnereds HK. „Nimeni nu credea că vom fi aici, nici măcar noi, să fiu sincer, de aceea este o mândrie uriașă și o performanță uriașă pentru Târgu Jiu, doar să fii aici. Suntem o echipă destul de mică, care și-a dorit mereu să meargă din ce în ce mai sus, așa că acesta este doar punctul culminant al călătoriei noastre de până aici. „Acea mentalitate de învingătoare, convingerea că putem face orice ne-am propus, asta a fost ceea ce ne-a adus mai departe și ne-a făcut să performăm și sper să vedem asta și în Europa”, a spus antrenorul Liviu Andries după calificare.

EHF a constatat și că prima participare la o competiție europeană pentru o echipă feminină de la Târgu Jiu „a făcut  furori în micul oraș românesc de doar 73.500 de locuitori, locul de naștere al celebrului sculptor român Constantin Brâncuși și locația unora dintre cele mai incitante opere de artă ale sale”.

În finalul prezentării echipei din Târgu Jiu, EHF atrage atenția că vizitarea obiectivelor turistice de la Târgu Jiu  nu va fi neapărat prioritatea celor de la Sola, Malaga sau Mosonmagyarorvar în această grupă, punctele fiind cruciale pentru a decide viitorul lor în Liga Europeană.

Galerie foto




Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: