Fostul pandur Florin Stîngă a revenit ca antrenor în prima ligă!

Noul an a venit cu vești bune pentru Florin Stîngă, fostul căpitan al echipei Pandurii. Antrenorul brașovean în vârstă de 45 de ani, ultima dată fost tehnician pe banca echipei din Liga 2 CS Tunari, și-a găsit un nou angajament, de această dată urmând să fie ”secund” în Liga 1.

Stîngă a acceptat oferta celor de la Petrolul Ploiești și va fi ”secund” în stafful lui Florin Pîrvu, a anunțat liga2.ro. Din echipa tehnică a prim-divizionarei mai fac parte Eugeniu Cebotaru (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor portari), Laurențiu Marinescu, Carlos Alberto Garcia Menendez (preparatori fizici) și Costel Ilie (team manager).

Florin Stîngă și-a început cariera de antrenor principal la AFC Hărman, în Liga 3, în 2017, echipă cu care a ratat dramatic promovarea în ultima etapă. Apoi, a preluat SR Brașov, echipă cu care a promovat în Liga 3 și pe care a condus-o în perioada 2018-2020. A mai antrenat AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3 / iunie 2020 – iunie 2021), după care a făcut pasul la Liga 2, unde a antrenat jumătate de an Astra (iunie – decembrie 2021). Pentru scurt timp a antrenat și în Liga 1 pe Academica Clinceni, însă aventura la gruparea ilfoveană aflată în colaps s-a încheiat după doar o săptămână. A revenit în Liga 2, unde a condus ACS Viitorul Târgu Jiu (iulie 2022 – ianuarie 2023) și CS Tunari (iunie – septembrie 2023).

Ultima sa experiență ca antrenor a avut-o la nou-promovata în Liga 2 CS Tunari, pe care a preluat-o în vară și a condus-o șase meciuri în campionat și două în Cupa României.

Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: