Echipele din Liga 2, obligate să aibă echipă de fotbal feminin

Cluburile din Liga 2 vor trebui să îndeplinească noi criterii minime pentru a continua la acest nivel fotbalistic, inclusiv o echipă de fotbal feminin. Pentru a primi certificarea, cea care pentru echipele din Liga 1 se numește licență, acestea vor trebui să înscrie în campionate două echipe de fotbal feminin.

În ultima ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, din 30 ianuarie 2024, membri săi au adoptat mai multe cerințe suplimentare pentru cluburi.

În ”Regulamentul privind condițiile de participare la Campionatul Național Liga a 2-a” pentru anul 2024, formațiile din liga secundă trebuie să aibă o echipă feminină de fotbal de categoria Under 13. Mai mult, cele care vor să urce în prima ligă au nevoie pentru a primi licența și de o echipă de junioare Under 15.

Echipele care vor solicita licență pentru sezonul 2025/26 de Liga 1, și cele din Liga 2 care vor să promoveze, vor trebui să aibă în structura organizatorică minimă necesară un director sportiv calificat. Sau cluburile din primele două ligi care primesc bani de la UEFA pentru că se situează între primele 20 de academii de copii și juniori din țară trebuie să utilizeze începând cu sezonul 2024/25 cel puțin cinci jucători formați la nivel național în fiecare meci disputat, care să fie eligibili pentru echipa națională, altfel vor pierde banii, a anunțat liga2.ro.

După acea ședință de CEx, în care unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost aprobarea ”Regulamentului privind condițiile de participare în Liga a 2-a masculin, sezon 2024-2025 (Regulamentul de Certificare)”, președintele Răzvan Burleanu a ieșit public și a declarat o nouă cerință din acest regulament. Este vorba despre cea legată de existența în cadrul clubului a unei echipe feminine U13, iar pentru formațiile care țintesc la Liga 1 e nevoie să aibă și o echipă feminină U15.

”Am intervenit și în condițiile de participare pentru cluburile de fotbal masculin care evoluează în Liga a 2-a, în ceea ce privește fotbalul feminin, astfel încât să ne continuăm aceeași viziune pe care o avem, care presupune să creăm șanse egale tuturor copiilor din România, băieți și fete, de a juca fotbal. De data aceasta a venit rândul fetelor. Astfel încât, toate echipele din Liga a 2-a din sezonul 2024 vor trebui să aibă o echipă de junioare în categoria Under 13 pentru obținerea certificării de Liga a 2-a. Toate echipele din Liga a 2-a care aplică pentru licența de Liga 1 vor trebui să îndeplinească o condiție nouă, care presupune existența a două echipe de junioare, Under 15 și Under 13”, a spus Răzvan Burleanu.

Vizualizări: 501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: