Două olimpiade naționale, organizate la Gorj

Ministerul Educației a publicat calendarul olimpiadelor școlare pentru anul 2024, stabilind perioadele cheie pentru desfășurarea competițiilor la nivel județean și național.

Etapele județene sunt programate în lunile martie și aprilie, cu excepția Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”, care va avea loc pe 24 februarie. Etapa națională a acestei olimpiade se va desfășura la Ploiești, în aprilie.

O surpriză pentru județul Gorj, care va găzdui două importante competiții, respectiv Olimpiada de Arta Actorului pentru clasele XI-XII în perioada 28 aprilie – 2 mai, și Olimpiada Națională de Educație Tehnologică și Aplicații Practice între 26-30 aprilie.

Ministerul Educației a subliniat că, în vederea bunei desfășurări a competițiilor, este interzisă perceperea de taxe de participare și/sau solicitarea altor contribuții financiare pentru achiziționarea de materiale precum cărți, reviste, ghiduri sau compendii.

De asemenea, se anunță că programul campionatelor naționale sportive școlare din 2024 va fi publicat în curând de către Ministerul Educației.

Elevii pasionați de diverse domenii au astfel ocazia de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele în cadrul acestor competiții școlare.

Vizualizări: 1,493

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: