Directorul UATAA amenință cu demisia

Situație tot mai tensionată la Uzina de Agent Termic din Motru. Directorul Dorel Drăghici amenință cu demisia. „În primăvară, ne dăm mâna și plec dacă eu sunt problema la UATAA Motru”, a declarat Drăghici la un post local de radio. 

Directorul uzinei spune că e un „atac concertat” asupra UATAA și că se urmărește scoaterea sa drept țap ispășitor pentru situația dezastruoasă de la UATAA. Dorel Drăghici subliniază că primăria ar trebui să facă investițiile și să se conformeze normelor europene de mediu ca să nu riște închiderea.

“Se fac tot felul de sesizări. E un atac concertat asupra UATAA. Nu știu din partea cui, dar se fac sesizări periodice, că iese mult fum pe coș. Încearcă să ne oprească. Normele UE ne cer niște conformări cu cenușa uscată. Există un proiect pentru evacuarea zgurii uscate care nu s-a pus în practică. Sunt acuzat eu că pun bețe în roate primăriei”, a declarat Dorel Drăghici, directorul uzinei.

Fiind într-un continuu război cu edilul Cosmin Morega, Drăghici declară că e gata să plece dacă se va dori acest lucru. „Dacă dumnealui consideră că eu sunt Gică Contra, să-mi spună clar. În primăvară, ne dăm mâna și plec dacă eu sunt problema la UATAA Motru”, a mai declarat Drăghici, într-un interviu la Radio Infinit.

UATAA riscă să se închidă din cauza problemelor mari de mediu. Dacă nu se conformează, instituțiile de mediu ar putea pune lacătul pe uzina de agent termic care încălzește peste patru mii de apartamente, instituții publice, școli sau firme din municipiu. Tocmai pentru că ar provoca o problemă socială de mari dimensiuni, instituțiile de mediu au căutat mereu o cale de mijloc. Au tot amendat UATAA pentru că nu s-a conformat.

Și datoriile de circa 15 milioane de lei pe care le au unii motreni la UATAA atârnă ca o piatră de moară de gâtul societății. Unele sunt datorii istorice și e greu de crezut că uzina va mai recupera ceva în viitorul apropiat.

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: