Cum speră sindicaliștii să „fenteze” austeritatea la CE Oltenia

Cu o ordonanță a austerității care ar tăia din tichetele de masă și voucherele de vacanță la Complexul Energetic Oltenia, sindicaliștii sunt optimiști. Dumitru Pîrvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, spune că având profit, s-ar putea compensa aceste pierderi. Cum? Să se majoreze fondul de salarii pe anul 2024 astfel încât minerii și energeticienii să nu piardă niciun drept de anul viitor. 

Tichetele de masă ar trebui să se reducă. La fel, și voucherul de vacanță, care ar putea ajunge la jumătate. Asta prevede ordonanța austerității și acest lucru ar afecta serios veniturile minerilor și energeticienilor. 

Liderul FNME spune că ar fi soluții pentru ca oamenii să nu fie afectați de această ordonanță.  “Noi putem rezolva prin negociere. Sunt două chestii care scad prin ordonanța austerității. Una e valoarea tichetelor de masă, care ne limitează la două salarii minime brute din 2019, undeva la 4.160, și valoarea voucherelor de vacanță care se duce la 1.600 de lei de la 3.300. Având profit, e foarte puțin probabil să se facă vreo ghidușie să nu fie profit anul acesta, o să ne permită legea bugetului de stat să facem majorări și compensări pe chestia asta. Acum ce se va întâmpla Dumnezeu știe. Putem majora fondul de salarii și se pot compensa aceste chestiuni. Ce ar însemna o pierdere? Sunt câteva prime substanțiale”, a declarat Pîrvulescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: