Premieră periculoasă la Complexul Energetic Oltenia

Pentru prima dată de când există, Complexul Energetic Oltenia nu are asigurate stocurile necesare de cărbune la mijlocul lui decembrie. Alerta e dată de liderii de sindicat care spun că sunt mari șanse ca grupurile de la Termocentrala Rovinari să aibă de suferit din cauza lipsei cărbunelui mai ales dacă vor scădea temperaturile. 

Mulți oameni din producție au ieșit la pensie în ultimele luni. Se adaugă lipsa investițiilor și rezultă o situație complicată în depozitele complexului. Nu e cărbune suficient.

„Stocurile trebuiau să se realizeze la sfârșitul lunii octombrie. Nu s-a realizat. În primul rând, lipsa de personal acută. Au plecat foarte mulți oameni la pensie și ne-a pus în imposibilitatea să avem personal suficient pe utilajele disponibile să funcționeze în cadrul unităților. Al doilea element e lipsa investițiilor”, e semnalul de alarmă care vine de la sindicalistul de la Cariera Roșia, Cristian Lădaru.

Oficialii Complexului Energetic n-au comentat în vreun fel situația. Oricum nu au comentat public mai nimic de când are conducere nouă și pare că noua deviză a managerului este să stea cât mai ascuns. Comunicate de presă despre situația companiei nu există. Nici despre ce se va întâmpla cu salariații care au contracte pe o perioadă determinată și cărora le expiră acordurile de muncă la finalul acestui an. Oamenii nu au decât să se mulțumească cu declarațiile politice pe marginea acestui subiect fără să fie anunțați cu subiect și predicat de conducerea companiei când și dacă le vor fi prelungite contractele de muncă. 

În afară de accidentele de muncă pe care le-au confirmat în comunicate seci, oficialii producătorului de energie n-au avut vreun fel de reacție în ultima perioadă mai ales dacă ținem cont de situația dificilă și incertă în care se regăsesc atât compania, cât și salariații. 

Sindicaliștii trag un semnal de alarmă. Dacă vine gerul, riscăm să rămânem în beznă. Atât de bine e condus Complexul! „Dacă avem o perioadă mai rece, cu temperaturi sub zero grade, există posibilitatea ca, din lipsa cărbunelui existent în fronturile de lucru, să avem probleme cu grupurile de la Rovinari. Au avut probleme cu un grup. Situația se va repeta dacă temperaturile scad. Nu au luat măsuri la timp și cineva trebuie să răspundă. Nu s-a întâmplat niciodată, de când s-a înființat această companie, să nu existe stocuri de cărbune la jumătatea lunii decembrie”, a mai punctat Lădaru, la Radio Infinit.

De când a fost instalat președinte al Directoratului, managerul Dan Plaveti nu a răspuns la telefoanele jurnaliștilor de la Pandurul nici măcar din greșeală. 

Vizualizări: 4,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: