“Toți banii de investiții s-au băgat în grupul 5 și nu s-a mai terminat”

Complexul Energetic Oltenia a alocat tot mai puțini bani pentru reparațiile curente. De investiții, nici vorbă. Așa se ajunge la accidente de muncă. “Toți banii de investiții s-au băgat în grupul 5 și nu s-a mai terminat”, afirmă sindicalistul Dumitru Pîrvulescu. 

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că banii de reparații au fost tot mai puțini, în ultimii ani. În plus, au ieșit la pensie mii de specialiști care nu au mai fost înlocuiți.

Nu e de mirare, astfel, că și utilajele încep să cedeze tot mai des și că vedem tot mai multe accidente de muncă în carierele de cărbune.

„Problema e de cheltuieli curente, de reparații curente, nu de investiții. Toți banii de investiții s-au băgat în grupul 5 și nu s-a mai terminat. Reparațiile tehnice sunt subdimensionate și se vede prin starea tehnică a utilajelor. Probabil vor să tragă de ele până când au în program să le oprească. Dar le vor opri că nu o să aibă personal. Marea problemă a companiei e că în doi ani au plecat 4-5000 de specialiști. Au angajat în zona minieră, dar nu sunt la nivelul celor care au plecat”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, într-o emisiune la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: