Direcția Silvică Gorj nu a primit cotă să împuște urși. O vacă a fost ucisă de urs în zona Tismana 

După cazul ce-a cutremurat o țară întreagă, cu tânăra de 19 ani ucisă de urs în Jepii Mici din munți Bucegi, la nivel național s-a stabilit un număr de urși care ar trebuie vânați. Pentru fondurile de vânătoare care aparțin Direcției Silvice Gorj nu s-a stabilit nicio cotă a urșilor care să fie împușcați.




Pe fondurile de vânătoare din județul Gorj, care aparțin statului, nu s-a primit până în acest moment o cotă a urșilor care ar trebui vânați.


"Noi nu am primit cotă la vânat de urși și vreau să precizez și faptul că pe fondurile de vânătoare ale Direcției Silvice Gorj nu au fost relocați urși", a precizat Ovidiu Cârstoc.


Autoritățile locale din comuna Polovragi sunt însă în alertă pentru că în zonă au fost relocați, cel mai probabil pe fondurile private, mult mai mulți urși decât ar fi fost normal.


"Vreau să precizez faptul că urșii din zonă nu au mai creat pagube în ultimul timp, însă avem semnale că încă mai coboară la marginea satelor. Din păcate, din informațiile pe care am reușit să le obțin, avem 31 de urși relocați la noi în zonă, deși ar trebui să avem în jur de 12 exemplare", a precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.


La sfârșitul săptămânii trecute un urs a ucis o vacă în zona Tismana, conform informațiilor oferite de reprezentații Direcției Agricole Gorj, chemați să evalueze pagubele și să stabilească despăgubirile care le vor primii proprietarii afectați de atacul ursului.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: