Un festival folcloric va purta numele unui fost politician

"Festivalul Folcloric pentru Tineret" ajuns la cea de-a XXIV-a ediție va purta începând de anul acesta numele lui Nicolae Mischie, fiu al comunei Godinești. Decizia a fost luată ca un omagiu adus fostului președinte al Consiliului Județean, care a avut o contribuție deosebită la dezvoltarea comunei, dar a fost și inițiatorul acestui festival explică autoritățile locale.

Evenimentul se va desfășura în data de 1 august la " Grindul Godinești" unde va fi și bâlciul anual.

 "Festivalul folcloric pentru tineret Nicolae Mischie" va purta din acest an acest nume că un omagiu adus lui Nicolae Mischie. S-a luat această decizie în Consiliul Local pentru contribuția adusă de acesta la dezvoltarea comunei dar și a județului. Nicolae Mischie este și fiu al satului cunoscut nu doar pe plan local și județean, cât și national. La acest festival vor participa soliști vocali, instrumentiști, vor fi dansurile populare, tarafuri tradiționale dar și un concurs de costume populare unde se vor premia cele mai frumoase ținute atât feminine cât și masculine. Am mărit și bugetul pentru premiile acordate la festival de la 5.000 de lei la 16.000 de lei. Nicolae Mischie este și inițiatorul acestui festival".

În paralel cu festivalul, la Godinești va fi și bâlciul anual și se vor premia și cuplurile din comună ajunse la 50 de ani de căsnicie.

Evenimentele se vor desfășura pe "Grindul Godinești" unde sunt 3 hectare de teren, sunt amenajate parcări și scenă. Nu vor lipsi comercianții dar nici terasele cu mici și bere, iar atmosfera va fi întreținută de soliștii "Ansamblului Profesionist Doina Gorjului".

Vizualizări: 2,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: