Medicul gorjean care a povestit cum a operat un călugăr pe Muntele Athos

Un medic gorjean se poate mândri cu faptul că este primul specialist român care a operat pe Muntele Athos. Vorbim de medicul primar oftalmolog Emil Ungureanu care a povestit într-o emisiune Tv experiența trăită în urmă cu 10 ani, atunci când a operat un călugăr pe Muntele Athos.

Medicul primar oftalmolog Emil Ungureanu este din Gorj și a fost invitat la Emisiunea "Follow us" la Kanal D2 unde a vorbit de o experiență mai puțin obișnuită. A operat de cataractă un călugăr în vârful muntelui.

"Acesta a fost motivul care m-a dus acolo. A fost cea mai interesantă experiență din viața mea, să operez pe Muntele Athos. Am fost întrebat dacă pot ajuta în această direcție, s-a luat legătura cu șefa secției de oftalmologie că un părinte trebuie operat, fusese cineva și-l văzuse acolo, nu vroia să meargă la clinică deși sunt destul de aproape de Salonic. Nu și-a dorit pentru că și -a dedicat toată viața pe Muntele Athos și asta a vrut de la la viață. Pur și simplu nu a vrut să plece de acolo", a povestit Emil Ungureanu la Kanal D2.

Deși au trecut 10 ani de la acea intervenție chirurgicală total neobișnuită care a fost o reușită, medicul gorjean își amintește totul de parcă ar fi fost ieri.

"Am plecat special pentru că acolo nu pot sa meargă femei și trebuia să fie un bărbat. Am mers doi ani la rând, 2014 și 2015 că să operez ambii ochi. Nu am putut sa luam instrumentarul în bagajul de mână, la bagajul de cală ne era teamă, așa că a plecat cineva cu mașina cu instrumentarul, ne-au verificat mașină să nu facem contrabandă, dar am ajuns acolo. L-am văzut pe părinte, l-am consultat, am dus instrumentarul pentru sterilizare la un punct medical și dimineața am făcut intervenția".

Emil Ungureanu este medic primar oftalmolog chirurg, specialist în tratarea cataractei, iar intervenția chirurgicală din Muntele Athos a fost una deosebită.

"România stă bine la capitolul Oftalmologie. Avem chirurgi oftalmologici, avem aparatură dar nu ne puteam căra cu ea acolo. Pe părinte l-am operat cu microscopul de restaurat icoane. Aveau acolo un microscop de restaurat icoane vechi și pe acela l-am folosit, am avut câteva lămpi și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit".

Emil Ungureanu își desfășoară activitatea în București și este fiul fostei secretare a primăriei municipiului Târgu-Jiu, Elena Ungureanu.  Medicul specialist a vorbit în cadrul aceleiași emisiuni difuzate de Kanal D2 că vizita la Munte Athos l-a făcut să reflecte puțin la trecutul său nu tocmai ușor, în sensul că la 17 ani și-a pierdut fratele și câțiva ani mai târziu și tatăl.

Deși profesează în București, Emil Ungureanu este un medic foarte căutat de gorjeni și niciodată nu a ezitat să ajute pacienții din județul natal.

Galerie foto


Vizualizări: 1,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: