Deputat de Gorj: Doi miniștri trebuie să plece de URGENȚĂ din Guvern

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu consideră că scandalul privind azilele de bătrâni de lângă București ar trebui să se lase cu demisii la nivel înalt. Mai exact, acesta susține că ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, dar și ministrul Muncii și Protecției Sociale din România, Marius Budăi ar trebui să-și dea demisia. 

 

Liberalul gorjean mai susține că PNL trebuie să ceară acest lucru.

2 MINIȘTRI TREBUIE SĂ PLECE DE URGENȚĂ din Guvern, iar PNL trebuie să ceară acest lucru. 

1. Ministrul Gabriela Firea din cauza legăturilor personale cu oameni implicați direct în faptele petrecute în azilele din Voluntari.  

2. Ministrul Budăi pentru că a primit informări în Septembrie 2022 și Ianuarie, Februarie 2023 de la Centrul de Resurse Juridice cu privire la atrocitățile care se petreceau acolo și decizia dânsului a fost ca în Martie 2023 să rezilieze protocolul prin care acest ONG să mai poată intra în aceste azile. 

Un grup infracțional organizat jefuia și trata inuman persoanele din aceste azile. Nu putem să condamnăm doar verbal fapte atât de grave. Trebuie să arătăm că vrem acest lucru prin fapte. 

Consider că este momentul ca în lipsa demisiei celor doi miniștri, PNL, prin conducerea partidului, să ceară premierului Marcel Ciolacu demiterea lor. Dacă acesta refuză să-i demită, Partidul Național Liberal trebuie sa-și retragă miniștrii din Guvern. Nu poți doar să condamni verbal abuzurile din aceste azile și în același timp miniștri tăi să stea lângă cei care sunt implicați direct sau indirect în astfel de întâmplări”, susține deputatul Dan Vîlceanu, într-o postare pe Facebook. 

Zilele trecute, cazul bătrânilor din trei azile private a șocat o țară întreagă. Este vorba despre trei azile de bătrâni din Ilfov, unde vârstnicii erau aduși de rude pentru a fi îngrijiți, dar care erau obligați să muncească și nu primeau mâncare sau medicamente. În loc să fie îngrijiți, ei erau cei care erau obligați să îngrijească alți bătrâni. În tot acest timp, rudele plăteau între 4.000 și 7.000 de lei lunar pentru îngrijri. 

După descinderile oamenilor legii, 56 de persoane din căminele de lângă București unde bătrânii erau chinuiți și ținuți flămânzi au fost duse la spital. 

Gabriela Firea, pe „fărașul” PSD?!

Surse politice au declarat în presa centrală că viitorul politic, în PSD, al Gabrielei Firea stă sub semnul întrebării. Asta pentru că ancheta a scos la iveală faptul că o consilieră a Gabrielei Firea a condus pentru o perioadă de timp asociația implicată în ancheta privind căminele de lângă București unde bătrânii erau abuzați și ținuți flămânzi. 

Reprezentanții Ministerului Familiei s-au grăbit să transmită că acea consilieră a demisionat în martie 2022, iar Firea nu are nicio legătură și nici informații despre acest caz, singura relație dintre cele două fiind de  „prietenie și colegialitate". 

Totuși, susțin aceleași surse, se pune problema ca Firea să rămână fără susținerea PSD și asta pentru că azilele de bătrâni sunt situate în orașul condus de soțul Gabrielei Firea, primarul Florentin Pandele, iar sora acesteia, Nela Vica Andrieș, era șefa Serviciului de Asistență și Protecție Socială în perioada abuzurilor. 

Gabriela Firea susține într-o postare că sora ei nu are vreo legătură cu ancheta DIICOT.

 

Vizualizări: 3,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: