Ion Iordache: Vorbim despre restrângeri de activitate, dar noi facem posturi de şefi

Senatorul Ion Iordache i-a cerut actualului ministru al energiei sa efectueze o evaluare a conducerii Complexului Energetic Oltenia.

În contextul în care măsurile pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din cariere nu au fost luate, iar comunicarea dintre conducera companiei şi restul cetăţenilor este deficitară, senatorul de Gorj cere explicaţii: „Ştim că de la începutul anului, când a fost acel accident de muncă, s-au cerut o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din companie. În momentul de faţă, comunicarea dintre companie şi oamenii interesaţi (angajaţi, presă, politic) este foarte proastă şi toată lumea se îngrijorează. Le-am cerut, de câte ori am avut ocazia, să prezinte tuturor pentru că nu este posibil să existe o agitaţie permanentă în judeţ, să nu înţeleagă nimeni şi să nu ştie nimeni ce se întâmplă acolo. Am identificat tot felul de găuri negre în companie. Măsurile pe care trebuiau să le ia, nu se văd în momentul de faţă. Am avut discuţii şi cu domnul ministru actual şi le vom solicita, în această perioadă, o evaluare a conducerii companiei.Atitudinea conducerii irită pe toată lumea. Evaluarea va fi făcută urgent”, a spus Ion Iordache, într-o conferinţă de presă.

Iordache mai spune că nu înţelege atitudinea conducerii CEO, întrucât, din punct de vedere politic, toate nevoile companiei au fost satisfăcute.

De asemenea, preşedintele PNL Gorj atrage atenţia asupra schimbărilor produse, în ultimul timp, în interiorul societăţii. Deşi CEO se supune planului de restructurare şi se află într-un amplu proces de închidere, minerii şi energeticienii urmând să îşi piardă locurile de muncă, numărul departamentelor în care activează perosonalul TESA creşte: „Au sedii şi spaţii pe care le folosesc inutil. Plătesc chirii, deşi compania are mai multe spaţii, în diverse puncte de lucru, pe care nu le folosesc. Şoferi peste tot pe la directori. O grămadă de direcţii care nu îşi au rostul. Lipsă de organizare în procesul de producţie. Oamenii vin la muncă şi îşi doresc să muncească, dar există o proastă organizare. Foarte mult personal TESA, despre care conducerea spune că nu sunt în stare să facă, dar oamenii afirmă că nu li se dă să lucreze, nu li se trasează sarcini. În această perioadă compania şi-a redus din numărul de personal, şi-a redus din activitate, iar aceste direcţii s-au îmulţit. Nu este normal ca atunci când vorbim despre restrângeri de activitate, despre număr de personal mai mic, noi să facem mai multe posturi pentru şefi. Din contră, trebuie să diminueze. Şi asa erau foarte mulţi. În prezent, compania are TESA aprroximativ 12% din numărul total de personal. În companiile eficiente şi pe statistici nu trebuie să ajungă în niciun caz la 10% persoalul TESA”, a mai afirmat Iordache.

Vizualizări: 4,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: