Un fost viceprimar PSD cumpără teren în rate de la Primăria Târgu Jiu

Consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre prin care un teren de peste 1.000 de mp din Târgu Jiu este vândut firmei Kalmia SRL, deținută de Iulia Vână, fost viceprimar PSD la Primăria Municipiului Târgu Jiu și membru vechi în tabăra social-democraților.  

Un evaluator autorizat ANEVAR a efectuat în decembrie 2022 o cercetare de piață fix pentru acest teren și a stabilit prețul minim de 60 de euro/mp, urmând ca cel care cumpără să plătească 70.100 de euro pentru terenul de 1.273 mp din strada Lalelelor. 

Interesant este că, pe 14 iunie 2023, Iulia Vână a depus cerere pentru cumpărare prin negociere directă, iar două săptămâni mai târziu a și fost aprobată, dat find că raportul de evaluare era deja însușit de Consiliul local. În proiectul de hotărâre apare și informația că taxele pentru evaluare le va plăti solicitanta, ceea ce înseamnă că această tranzacție a fost gândită dinainte și pregătită împreună cu municipalitatea.

Conform anexelor de la proiectul de hotărâre, fostul viceprimar va plăti rate lunare pe o perioadă de 60 de luni, ceea ce înseamnă că a făcut un târg foarte bun. ”Rate lunare pe terenuri de la primărie” este o înțelegere pe care orice antreprenor și-ar dori-o! Și în fapt, nici nu ar fi greșit ca primaria să găsească soluții pentru mediul privat, dar pentru toți. 

Nu se explică în decizie ce sumă sau cum se va plăti, în fapt, nu este nicio formație legată de plată, ci doar că perioada este 60 de luni. 

Este unul dintre cele mai rapide ”cazuri” rezolvate de primărie, unde de obicei trebuie să aștepți cu lunile un banal aviz de urbanism sau autorizație de construcție. 

La orice bancă, Vână ar fi plătit dobânzi mari pe această perioadă de 60 de luni.

Decizia semnată de primarul Marcel Romanescu vine într-un context în care mulți subordonați din primărie trec de la PNL la PSD, unde va ajunge, cel mai probabil, și primarul.

Galerie foto


Vizualizări: 3,582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: