Cojile de ceapă - îngrăşământ, dar şi agent de protecţie pentru roşii

Cei care cultivă roşii în solarii sau în grădină şi vor să folosească îngrăşământ natural pot apela la cojile de ceapă. Uscate sau macerate în apă, frunzele şi cojile de ceapă rămase de la bucătărie vă pot ajuta să aveţi o cultură bogată de roşii.

Pe lângă bălegar și găinaț de pasăre, roşiile sunt ajutate de cojile de ceapă la care apelează mulţi grădinari. Aceştia strâng peste iarnă cojile de ceapă folosite la bucătărie şi le deshidratează, urmând apoi să le folosească la plantarea de tomate.

Înainte de plantarea răsadurilor trebuie să preparați un îngrășământ din bălegar fermentat și coji de ceapă. Dacă veți adăuga coji de ceapă în gropile de plantare a răsadurilor, veți obține tufe sănătoase și rezistente la diferite boli, cu creștere mai rapidă.

La temperaturi mici ele nu vor fi afectate, iar cojile de ceapă reprezintă un îngrășământ natural cu multe beneficii. Doar o mână de coji de ceapă, pusă sub fiecare plantă, asigură creșterea și dezvoltarea normală, rodirea bogată și fertilizarea excelentă cu vitamine folositoare. Pe lângă acestea, cojile de ceapă conțin multe uleiuri esențiale, care combat eficient dăunătorii.

Răsadurile nu sunt supuse invaziei gândacilor de Colorado, iar sistemul lor radicular se adaptează repede și nu putrezește. În perioada de creștere a tufelor de roșii trebuie să le fertilizați de 2-3 ori. Pentru fertilizare luați 300 g de coji de ceapă, acoperiți-le cu apă clocotită și lăsați-le să se infuzeze pe parcursul a 10 ore. Apoi diluați soluția obținută după schema: 4 litri de îngrășământ la 20 litri de apă.

Doar două stropiri în toată perioada de creștere a tufelor de roșii sunt capabile să prevină contaminarea cu afecțiuni micotice și făinarea. Procedura de stropire se realizează în timpul dezvoltării florilor și în timpul înfloririi. Pregătiți soluția şi aplicaţi pe solul udat în prealabil.

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: