De ce se întâmplă accidente de muncă în carierele de cărbune din Gorj

Lipsa de investiții e principalul motiv pentru care asistăm la tragedii în carierele de cărbune din Complexul Energetic Oltenia. O spun răspicat, din nou, sindicaliștii. Mai mult, aceștia trag un semnal de alarmă și spun că se vor mai produce accidente de muncă tocmai pentru că se taie continuu din bugetul alocat investițiilor din cariere ori termocentrale. 

În ultima lună, un salariat și-a pierdut viața, iar un alt angajat a fost rănit grav. 

Astfel de nenorociri se pot repeta oricând, spune sindicalistul de la Cariera Roșia, Cristian Lădaru. Tocmai pentru că oficialii companiei investesc prea puțin în siguranța salariaților din producție.

“N-au trecut decât două săptămâni de când am avut accidentul mortal la Roșia și avem un alt accident care putea fi tot mortal în altă carieră. Există riscul ca în orice moment să se întâmple accidente în cariere ori termocentrale. Asta din cauza lipsei de investiții, mai ales pe 2023, pe parte electrică, nu s-au făcut investiții mai mult de 5%, iar pe partea mecanică 50-60%, dar doar pe anumite componente. Vorbim valoric nicidecum pe partea cantitativă. Accidente se vor mai produce”, a declarat sindicalistul Cristian Lădaru, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: