Controale în toate carierele din CE Oltenia. Sindicalist: Suntem în mare pericol

Un nou semnal de alarmă după accidentul de muncă din Cariera Pinoasa. Liderii de sindicat atrag atenția că se lucrează doar cu improvizații și că astfel de accidente sau chiar mai grave s-ar putea produce oricând în carierele din Complexul Energetic Oltenia.

Sindicaliștii susțin că se lucrează mult cu improvizații și nu se mai pune prea mare accent pe siguranța salariaților. De altfel, susține liderul de sindicat Constantin Crețan, compania a tăiat continuu din bugetul destinat protecției muncii.

„Este un dezastru din punctul de vedere al regulilor de protecție. CEO a tăiat permanent din buget. Au făcut economii la fondul pentru protecția muncii. Și cum se lucrează cu improvizații atât în minerit și în energie, putem avea accidente mortale colective. Salariații sunt în mare pericol pentru că se lucrează cu improvizații. Căile de acces sunt lipsite de balustrăzi de protecție”, a declarat Constantin Crețan, într-un interviu la Radio Infinit.

Inspectorii de muncă au anunțat noi verificări în toate carierele de cărbune din Complexul Energetic Oltenia. Ultimele astfel de verificări s-au făcut după tragedia de la Jilț, când trei mineri au decedat și alți zece au ajuns la spital după ce tancheta în care se aflau s-a răsturnat. „ITM Gorj va face controale la toate carierele care aparțin de Complexul Energetic Oltenia și va dispune măsuri legale. Oamenii trebuie să înțeleagă, atât personalul, cât și conducerea, să ia toate măsurile pentru securitatea și sănătatea în muncă astfel încât să nu mai avem astfel de accidente”, a declarat George Romanescu, inspector șef al ITM Gorj.

Vizualizări: 2,397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: