Calea ferată pe care e transportat cărbunele e „praf”, „țăndări”, semnalează sindicaliștii

Opt vagoane încărcate cu cărbune au deraiat pe calea ferată ce leagă localitatea Dragotești de orașul Turceni. În primă fază, cei de la CFR au anunțat că doar trei vagoane au sărit de pe șine. Când a ajuns la fața locului o echipă a Agenţiei de Investigare Feroviară Română a constatat că opt vagoane erau deraiate.

Laurențiu Dumitru, director general Agifer, a declarat că “se fac verificări asupra liniei, instalaţiilor şi materialului rulant. În următoarea perioadă se va stabili care au fost factorii cauzali”.

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia atrag atenția că astfel de accidente se pot repeta și că s-ar putea întâmpla tragedii din cauza infrastructurii precare. “Este jalnic! Eu am mers cu o locomotivă, vă spun sincer, simţi că sare de pe şine, se mişcă şinele, tot, infrastructura este praf, ţăndări. Nu s-a făcut nicio investiţie, nu numai acolo, în tot mineritul. La locomotive se pun piese de la una la alta, se cârpesc ca să poată funcţiona, să poată să transporte cărbunele”, a declarat liderul de sindicat Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 1,554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: