Adrian Câciu nu înțelege „inflamarea” populației după limitarea cash-ului

Adrian Câciu crede că dezbaterea din societate cu privire la limitarea cash-ului este „puţin disproporţionată”, pentru că tranzacțiile cu bani lichizi erau oricum limitate, încă din anul 1996, numai că atunci plafonul era dublu.

Din anul 1996 este limitat cash-ul, atât la persoane fizice, cât şi juridice, iar acum a fost doar luată măsura să fie redus plafonul pe cash de la 10.000 lei la 5.000 lei, pentru un singur comerciant, a spus, vineri seară, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu.

Noua lege permite cheltuirea a maximum 5.000 de lei în fiecare magazin, iar social-democratul nu înțelege inflamarea opiniei publice, în condițiile în care „90% din populaţia României câştigă sub 4.000 lei pe lună”.

„Până la urmă ne-am asumat răspunderea pe o legislaţie şi această răspundere şi-a asumat-o atât Guvernul, Parlamentul nu a depus moţiune de cenzură, deci vorbim de Parlament şi de toate partidele politice. Bănuiesc că cei care aveau alte opinii puteau să spună până la momentul promulgării de către preşedinte, dar pot să înţeleg retorica politică. Pe de altă parte, cred că nu se spune adevărul. Se folosesc foarte multe sintagme «limitarea cash-ului» ca o noutate. Cash-ul este intrat în România din 1996. Paradoxul este că în 1996 era o guvernare de dreapta. Din ’96 este limitat cash-ul, atât la persoane fizice, cât şi juridice. Antreprenorii cred că ştiu lucrul acesta pentru că au şi plafonul de casă, au şi acest cash limitat între firme, între companii, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale”, a afirmat Adrian Câciu, într-o emisiune la Digi24, potrivit news.ro.

Moderatorul îi ceruse o reacție după ce liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat că măsura limitării plăţilor cash trebuie rediscutată.

Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: