Ghidul solicitantului pentru microîntreprinderi din Gorj, lansat în dezbatere publică 

Autoritatea de Management pentru Programul Tranziție Justă (AM-PTJ) a anunțat lansarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – componenta „Sprijin pentru creșterea durabilă a microîntreprinderilor și crearea de locuri de muncă”.

Programul Tranziție Justă este axat pe asigurarea tranziției la neutralitate climatică și este finanțat cu resurse semnificative. În cadrul acestuia, alocarea aferentă apelului "Sprijin pentru dezvoltarea microîntreprinderilor" pentru Prioritatea 1 Gorj este de 49.306.293 euro. Valoarea finanțării nerambursabile acordate potențialilor beneficiari variază între 50.000 și 200.000 de euro.

Perioada de consultare publică se va desfășura timp de 15 zile lucrătoare și se va încheia la data de 21 noiembrie 2023.

Ghidul solicitantului, împreună cu anexele sale, pot fi consultate online la următoarele adrese:

Ghidul împreună cu anexele poate fi consultat accesând siteul CJ Gorj sau siteul ministerului. 

Observațiile și propunerile de la mediul de afaceri din județul Gorj și de la consultanții din sectorul privat interesați de această oportunitate de finanțare, pot transmite contribuții prin e-mail la adresa de contact [email protected] până cel târziu la data de 10 noiembrie 2023.

 Aceste sugestii vor fi colectate și centralizate la nivelul autorității publice județene și ulterior transmise Autorității de Management pentru Programul Tranziție Justă. 

Fondul de Tranziție Justă pentru Gorj are o alocare de aproape 530 de milioane de euro. Un alt apel, dedicat IMM-urilor, cu fnanțări până la 8 milioane de euro este imposbil de aplicat în județ, spun reprezentanți ai mediuluiprvat și consultanți pe fonduri europene. 

A fost în consultare un ghid și a fost lansat altul, cu domenii de eligibilitate și nu coduri CAEN, plus alte probleme menționate de părițile implicate. Astfel, absorbția celor 180 de milioane de euro este în pericol.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: