Câți angajați sub 30 de ani numără CE Oltenia

Șapte procente din totalul angajaților Complexului Energetic Oltenia au vârste sub 30 de ani. La un calcul simplu, rezultă că aproximativ 800 de salariați ai companiei au sub 30 de ani. Media de vârstă în companie este de circa 50 de ani. De altfel, 46% dintre salariați au peste 50 de ani. 

Într-o analiză postată pe site, compania energetică mai adaugă că salariații cu vârste între 30 și 40 de ani sunt în proporție de 11%. În timp ce între 40 și 50 de ani sunt 36% de angajați. 

Cei mai puțini sunt tinerii. Și nu este de mirare. Specialiștii din producție sunt tot mai puțini, iar procentul tineretului din companie a fost ridicat și după angajările temporare. Adică cei aproximativ 2.000 de oameni care au fost încadrați pe durată determinată de timp. Lor le expiră contractele la finalul acestui an și încă nu au primit nicio veste de la oficialii companiei. Nu știu dacă anul 2024 îi prinde tot în Complexul Oltenia. 

Cât privește structura în funcție de vechime, 74% dintre salariați au peste 20 de ani de muncă în cariere sau termocentrale. Dacă e să vorbim de categorii, cei mai mulți, 79% sunt muncitori. CFL, circa 6%, operativi 2%, iar TESA – 13%. 

Potrivit ultimelor date, în compania mai lucrează circa 11 mii de salariați. 

Galerie foto


Vizualizări: 5,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: