Când s-ar putea relua lucrările la hidrocentralele de pe Jiu: Nu am un termen

Veste bună de la București. Președintele Iohannis a promulgat legea care ar putea debloca lucrările la hidrocentralele de pe Jiu, dar tot nu se știe când vor fi reluate și dacă mai este în picioare proiectul. Au trecut cinci ani de cânt șantierele au fost abandonate și lucrările blocate în instanță deși nu mai era mult până când erau gata. 

Deputatul Claudiu Manta a declarat că acum blocajul este la Ministerul Mediului, dar că birocrația se va rezolva și că lucrările vor putea demara imediat după această etapă. 

Hidroelectrica ar avea și bani, și firmă să reia lucrările din Defileul Jiului. „Nu am un termen. Ce s-a întâmplat nou este că președintele a promulgat legea de aprobare a ordonanței de urgență care simplifică procesul de autorizare a acestor hidrocentrale. Aceste proiecte trebuie să meargă la bun sfârșit. Nu e contractul de lucrări blocat. Micul blocaj e la Ministerul Mediului, dar se preconizează că foarte curând se vor rezolva problemele și lucrările pot începe imediat pentru că Hidroelectrica e în cadrul contractului. Nu mai trebuie să facă noi licitații. Are și bugetul, și contractul, și constructorul să facă aceste lucrări cât mai rapid”, a declarat deputatul Claudiu Manta, într-un interviu la Radio Infinit.

Lucrările au fost blocate în instanță încă din 2017 în urma unui proces deschis de un ONG de mediu. Pentru că investițiile sunt într-o arie naturală protejată, proiectele au rămas în aer după ce s-au cheltuit cu acestea aproximativ 200 de milioane de euro. 

Rămâne de văzut dacă va fi găsită o soluție pentru ca acești bani să nu rămână îngropați în niște ruine și dacă proiectul inițial mai este viabil și se va mai putea aplica mai ales că lucrările sunt gata în proporție de peste 80%.

Vizualizări: 1,996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: