David Popovici se dedică unor cauze sociale pentru a ajuta România

Înotătorul David Popovici este campion și în afara bazinului de înot. Tânărul înotător a făcut, vineri seara, precizări cu privință la activitatea sa din perioada următoare când, pe lângă pregătirea ca sportiv își propune să se dedice și unor cauze sociale.

Planurile de viitor ale lui David Popovici, tânărul campion mondial la înot, includ pregătirea sportivă, școala și familia dar și un capitol nou pe care l-a deschis încă de anul trecut. Sportivul spune că se va dedica mai mult cauzelor sociale. „Consider că în ultimele săptămâni nu am fost foarte clar cu privire la planurile mele de viitor și cred că vă sunt dator cu un răspuns. Îmi voi împărți energia între cele de suflet (familie, prieteni), studii și sport. Toate trei sunt foarte importante pentru mine, ca să pot crește ca om și să simt că fac ceea ce îmi place, ceea ce mă pasionează, dar și ceea ce trebuie.  Familia e cea mai importantă, creșterea profesională e importantă, iar sportului îi sunt dator cu sinceritate și înțelegere. Totodată, mă voi implica mai mult în cauze sociale în perioada următoare. Îmi doresc foarte mult să avem succes ca țară și ca oameni, vreau să văd cât mai mulți români fericiți și sănătoși. Simt nevoia să mă implic mai mult, trebuie să ajutăm România cu povești de succes, dar și cu speranța că fiecare poate reuși și poate trece cu bine peste orice. Să ne sprijinim unii pe alții, e important. Ținem aproape!”, a fost mesajul postat pe rețelele de socializare de campionul român care anul acesta ar putea ajunge și la Târgu Jiu.

David Popovici (18 ani), multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene de natație, s-a implicat deja la finalul anului trecut într-o campanie umanitară pentru sprijinirea unei foste vicecampioane mondiale la canotaj.

Florentina Filipovici, fostă vicecampioană mondială la canotaj, își crește singură cei trei copii, în timp ce se zbate să câștige lupta cu o boală gravă, cancerul mamar.

Asociația Hope and Homes for Children Romania a decis să o ajute și i-a construit o casă, pe baza donațiilor. David Popovici a oferit echipamentul pe care l-a purtat în cadrul cursei care l-a făcut campion mondial și aproape 3.000 de donatori au strâns suma de 40.000 de euro. "Bună, Florentina! Urmează să intru la antrenament. Am auzit că a fost terminată casa cu succes. Sper să vă bucurați de ea, să o stăpâniți sănătoși. Mă bucur că am putut contribui și să fiu un mic ajutor în călătoria ta și a copiilor tăi și aș vrea să vă urez Sărbători fericite!", a spus David Popovici, într-un clip video postat la momentul respectiv.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: