Dan Vîlceanu, declarații despre scandalul vaccinurilor anti-Covid

Deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanţe, a vorbit la post central de televiziune despre subiectul momentului în România. DNA anchetează modul în care au fost achiziționate vaccinurile folosite pentru imunizarea populației împotriva virusului Covid 19. În dosar apare și numele fostului premier, Florin Cîțu.

Dan Vîlceanu a declarat că ancheta face referire la o perioadă în care el nu se afla la conducere ministerului de Finanțe.

„Comunicatul DNA se referă la perioada ianuarie-mai. Eu am venit la Finanțe în august. Ultima informare pe care o am avut-o eu de la Ministerul Sănătății, în România ajuseseră undeva la 50 de milioane de doze de vaccinuri, din care doar sub 2 milioane au fost expirate și nefolosite. Deci, nu știu ce depozite cu vaccinuri expirate vă arată cineva pentru că nu există așa ceva. Au fost, din cele aproape aproximativ 50 de milioane, doar 2 milioane au fost vaccinuri expirate și era inevitabil să se întâmple altfel. Pe de altă parte, România nu a contractat vaccinuri. Contractul a fost făcut la nivelul Uniunii Europene pentru numele tuturor statelor membre și contractarea s-a făcut chiar înainte ca vaccinul să existe”, a spus Dan Vîlceanu. 

Vizualizări: 2,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: