Cum să elimini mâncărimea după înțepătura de țânțar!

Înțepăturile de țânțari sunt printre problemele deranjante ale sezonului de vară. Este binecunoscut faptul că acestea provoacă mâncărimi și chiar insuportabile de multe ori. 

Unii dintre noi ne alegem cu inflamații foarte puternice, având o piele mai sensibilă.

Mâncărimile provocate de înțepăturile țânțarilor ne incomodează atât de mult încât nu putem dormi bine, nu ne putem concentra la un anumit lucru și nu ne putem opri din scărpinat. De asemenea, urmele roșii care apar sunt inestetice dacă apar pe ochi, pe nas sau în jurul gurii, de exemplu.

De asemenea, statisticile arată că anual mor peste 1 milion de oameni din cauza țânțarilor, fiindcă sunt infectați prin înțepăturile acestor insecte cu boli ca: malarie, febră galbenă, febră West Nile, encefalită sau filarioză limfatică.

Mulți dintre noi apelăm la produse din comerț contra mușcăturii țânțarilor, dar există și remedii naturiste, cu ingrediente pe care le aveți prin bucătărie. Veți fi uimiți de eficacitatea lor și le veți utiliza tot timpul de acum încolo.

Bicarbonatul de sodiu elimină mâncărimea cauzată de țânțari, dar și inflamația în urma înțepăturii. Prepară o pastă din apă cu bicarbonat de sodiu, aplic-o pe zona afectată și las-o să acționeze vreme de 10-15 minute. Îndepărtează apoi totul cu apă caldă.

Dacă ai prin frigider cuburi de gheață, atunci ești salvat. Ia un cub și ține-l pe zona afectată până când se topește. Vei vedea cum se va micșora mușcătura și nu vei mai simți nicio senzație de mâncărime.

De asemenea, ca să te protejezi permanent de țânțari, dar și de căpușe, combină ulei de lavandă cu crema de corp și vei observa cum aceste insecte stau departe de tine. În plus, vei avea și un miros frumos pe tot parcursul zilei.

Vizualizări: 1,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: