De ce este recomandat să bei ceai vara! 

Medicii ne spun că trebuie să ne hidratăm tot timpul, însă vara mai mult ca oricând simțim nevoia să consumăm lichide. Fie că este rece sau fierbinte, ceaiul chiar este o sursă ideală de hidratare.

Ceaiul e recomandat atunci când temperatura crește peste măsură și simțim nevoia să bem ceva pentru a ne răcori, deoarece pe lângă proprietatea de a hidrata organismul, are un efect revigorant și dă o stare generală de bine atunci când este consumat.

În general, consumul de ceai cald este mai sănătos decât consumul de ceai rece, deoarece este mai ușor pentru organism să asimileze proprietățile nutritive dintr-un lichid cald, decât dintr-un lichid răcit, iar sistemul de răcire internă a organismului este mai eficient, răcorindu-vă mai rapid. 

Un ceai ideal pe timp de vară este cel de mentă împreună cu o linguriță de miere și o felie de lămâie. Este bun atât cald, cât și rece dacă nu agreați ideea de ceai fierbinte vara. Și ceaiul verde poate fi consumat în anotimpul cald, acesta fiind foarte răcoritor și ajutând la arderea grăsimilor.

La mare căutare în timpul verii sunt ceaiurile de fructe: căpșuni, lămâie sau fructe de pădure (zmeură, fragi, afine, coacăze. Sunt revigorante și ideale pentru copii, având în vedere că nu conțin cofeină dar au în schimb foarte multe vitamine și minerale.

Cele mai multe substanțe conținute de ceai sunt flavonoidele – o grupă de antioxidanți ce se găsesc în multe plante. Antioxidanții scapă organismul de radicalii liberi. Ceaiul conține fluoride care întăresc smalțul și reduc apariția tartrului. De asemenea, această băutură conține minerale și vitamine în funcție de ce fel de ceai este vorba.

Nu vă feriți să consumați ceai pe timp de vară, beneficiile sunt multiple, pe lângă efectele de revigorare și hidratare atât de necesare în anotimpul călduros.

Vizualizări: 1,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: