De ce crapă roșiile atunci când se coc!

Roșiile pot crăpa atunci când se coc din mai multe motive. Dar majoritatea acestora sunt legate de fluctuațiile de apă și de condițiile de creștere.

Cea mai frecventă cauză a crăpării roșiilor este fluctuația bruscă a umidității solului. Dacă solul este uscat și apoi primește brusc o cantitate mare de apă (de exemplu, după o ploaie puternică sau o udare abundentă), fructul absoarbe rapid apa, iar pielița sa nu poate ține pasul cu creșterea volumului, ceea ce duce la crăpare.

Schimbările rapide de temperatură și umiditate pot afecta, de asemenea, integritatea roșiilor. De exemplu, perioadele de secetă urmate de ploi abundente sunt deosebit de problematice.

Anumite soiuri de roșii sunt mai predispuse la crăpare decât altele. Soiurile cu piele subțire și cele cu fructe mari sunt mai vulnerabile.

Udatul neregulat poate provoca probleme în ceea ce privește calitatea fructelor. Este important ca roșiile să fie udate constant și uniform, pentru a evita stresul hidric care poate duce la crăpare.

Fertilizarea excesivă cu azot poate duce la creșterea rapidă a plantei și a fructelor, ceea ce poate face ca pielița să nu țină pasul cu dezvoltarea rapidă a pulpei.

Vizualizări: 6,771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: