Îngrășăminte naturale potrivite pentru dovlecei!

Plantele de dovlecel dau roade din abundență în lunile iulie – august dacă au primit îngrijirea corespunzătoare. Pentru o recoltă bogată trebuie să știți ce îngrășăminte șe fac bine dovleceilor. 

 Dacă aveți găini, le puteți recolta cu ușurință gunoiul de grajd pentru a le folosi în grădina dvs.  Este important de reținut că gunoiul de pui trebuie să fie complet uscat înainte de a-l folosi pe plante, deoarece gunoiul proaspăt poate deteriora rădăcinile plantelor. 

Gunoiul de pui trebuie amestecat în sol înainte de plantare sau poate fi folosit ca îngrășământ superior pentru plantele existente. Cu puțin efort, îl poți transforma într-o resursă valoroasă pentru grădina ta.

Gunoiul de pasăre este o sursă excelentă de nutrienți pentru grădini și culturi. Nu numai că adaugă în sol azot, fosfor și potasiu, dar conține și un nivel ridicat de materiale organice. Acest lucru ajută la îmbunătățirea structurii solului, aerării și drenajului.

Gunoiul vă va asigura că dovleceii au o mulțime de hrană în timpul sezonului de creștere. De asemenea, va ajuta la structura solului. 

Puteți folosi și gunoi de pasăre diluat, amestecând o mână de gunoi de pasăre uscat cu apă, cu care udați dovleceii la rădăcină. 

Vizualizări: 4,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: