Cu ce se udă roșiile în luna iulie pentru recolte bogate!

Soluțiile pentru a trata sau fertiliza legumele din grădină sunt din cele mai simple și la îndemâna oricui. Poate fi folosit un ingredient de bucătărie, care ne poate ajuta să avem o recoltă bună de roșii. 

În luna iulie, când roșiile rodesc, se poate folosi o soluție de apă cu zahăr care va determina microorganismele din sol să devină mai active, iar astfel vor avea un efect pozitiv asupra tulpinii, cât și a rădăcinilor. Folosit pe post de îngrășământ natural, zahărul  ajută plantele să absoarbă eficient și mult mai repede nutrienții din sol. Totodată, ține la distanță bolile care afectează sistemul radicular. 

Trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu zahărul pe care îl punem în apa pentru roșii. Acest amestec de apă cu zahăr poate fi folosit pentru roșiile noastre doar o dată pe lună, altfel riscăm să atragem furnici. Mai mult, dacă folosim prea des amestecul de apă cu zahăr, planta poate începe să nu mai absoarbă suficient de multă apă pentru a crește. Ideal ar fi să nu folosim acest truc decât atunci când roșiile deja au început să prindă acea culoare roșie specifică.

Ingredientul dulce poate fi utilizat ca îngrășământ în timp ce stropiți legumele și fructele. Totodată, poate fi întrebuințat și pentru plantele de apartament. 

Vizualizări: 24,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: