Curățenie de primăvară în toiul iernii. Primar: Ne gospodărim singuri

În mijlocul iernii, mulți edili din Gorj au început curățenia de primăvară. Doar calendaristic e iarnă, așa că autoritățile locale n-au întrerupt nici șantierele. Mai mult, au demarat lucrările de curățenie în mai multe localități.  

Mulți edili au propriile utilaje pe care le folosesc atât pentru deszăpezire, dar și pentru alte lucrări prin localitate. Ca să nu stea pe dreapta pentru că n-au zăpadă de îndepărtat de pe drumuri, utilajele sunt puse la "treabă" prin localitate. "Decolmatăm șanțuri, curățim drumuri. Avem mai multe utilaje pe care le putem folosi atât pentru deszăpezire, cât și pentru alte activități prin localitate. Lamele nu am apucat să le montăm pentru că nu a fost nevoie sa le folosim, nu a fost zăpadă. Avem și sărăriță, și material antiderapant. Nu am făcut contracte cu firme pentru deszăpezire, să nu facem risipă de bani publici. Ne gospodărim singuri pentru că nu avem un buget prea mare. Lucrăm cu angajații primăriei și folosim utilajele pentru tot felul de activități în localitate", a declarat primarul din Drăguțești, Ion Popescu. 

Iarna blândă de până acum a adus economii și în conturile Primăriei Bălănești. Utilajul pe care îl detine primăria a intervenit doar pentru prevenirea poleiului până acum. A deszăpezit câteva ulițe din sat după o ninsoare slabă. În rest, a stat mai mult pe dreapta.

"S-a mai făcut economie la combustibil. Deszăpezirea pe drumurile comunale am făcut-o cu utilajele din dotare, se simte o economie la bugetul local. Am intervenit mai mult în zonele unde se depune polei și, in decembrie, în câteva zone când s-a depus acea brumă de zăpadă. Ne bucurăm că e iarna blândă că nu cheltuim prea mult pentru deszăpezire, dar pe de alta parte, agricultura e afectată din cauza lipsei zăpezii și vom avea de suferit pe acest plan", a declarat edilul din Bălănești, Ovidiu Pungan.

Galerie foto


Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: