Firma care realizează PUG-ul al municipiului Târgu Jiu, la un pas să piardă contractul

Firma care ar trebui să realizeze Planul Urbanistic General al municipiului Târgu Jiu riscă să rămână fără contract, din cauza neseriozității de care a dat dovadă. „Amenințarea” a venit chiar din partea primarului, Marcel Romanescu. 

Marcel Romanescu este supărat că este criticat de colegii săi cu privire la finalizarea Planului Urbanistic General al orașului.

„Vine (nr.red. Victor Banța) și spune că nu am făcut PUG-ul. E un contract vechi, încheiat cu o firmă de stat, am avut o discuție chiar cu domnul Banța care mă întreba dacă vreau să fac PUG-ul la Târgu Jiu. Eu nu am niciun bussines, nu am de ce să nu fac PUG-ul.  Am încheiat un contract cu o firmă de specialitate care ar fi trebuit să respecte pașii. Voi avea o discuție și dacă firma respectivă nu va realiza PUG-ul, voi rezilia contractul și vor relua procedura, inclusiv cu finanțare de la bugetul local. Eu mă aștept de la reprezentanții PNL să mă sprijine.  Ei ajung acolo, pe funcții înalte, împiși de oameni, nu pentru calitățile lor. Când vor fi aleși pe competențe și nu pe criterii politice, jos pălăria!”, a declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit.

Contractul pentru realizarea noului PUG datează din anul 2008. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” se ocupă de realizarea lui. Dacă acesta nu va fi finalizat până la finalul anului 2023, municipiul Târgu Jiu riscă să piardă finanțările europene.

Vizualizări: 1,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: