Cum se împarte palmaresul Universității Craiova după decizia  Instanței!

Curtea de apel din Timișoara a dat decizia în privința palmaresului Universității Craiova. Decizia instanței a fost în favoarea celor de la CSU Craiova, cei care vor primi palmaresul până în anul 1991. 

În urma acestei decizii FCU Craiova a anunțat deja că va face recurs iar patronul Adrian Mititelu a declarat că decizia este una nedreaptă, ilegitimă și abuzivă.

Pe pagina de facebook a echipei, cei de la FCU Craiova au postat un comunicat în care precizează că decizia judecătorească este ”una nedreaptă, ilegitimă și abuzivă”, dar pe care o vor respecta însă vor face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

”Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a stabilit că palmaresul istoric realizat până la 31 ianuarie 1991 îi aparține Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova, club al cărui director este Badea Pavel.

Practic, odată cu această sentință, palmaresul Științei se rupe în două:

• 05.09.1948 – 31.01.1991: rămâne în patrimoniul Clubului Sportiv de drept public Universitatea din Craiova;

• 01.02.1991 – până în prezent: este palmaresul nostru și rămâne în patrimoniul nostru.

Deși este o decizie pe care o considerăm nedreaptă, ilegitimă și vădit abuzivă, o vom respecta. De asemenea, noi, clubul, vom face recurs la ICCJ, însă sentința este executorie și o vom pune în aplicare imediat ce ni se va comunica.” a fost comunicatul postat de către cei de la FCU Craiova.

Finanțatorul de la CSU Craiova, Mihai Rotaru, este sigur că decizia va rămâne în picioare, în proporție de 99.99%. Mai mult, își dorește ca gruparea lui Mititelu să-și schimbe cât mai curând sigla: ”Vizavi de decizie, e aproape imposibil să se mai schimbe ceva, 0,01% șanse, pentru că toate citațiile s-au făcut corect, iar decizia e executorie. Ce înseamnă asta? Că acea echipă (n.r. FCU) trebuie să schimbe sigla, care e copiată după cea pe care noi o avem, sunt elemente care seamănă izbitor. Înțeleg însă că au un plan B, cu altă siglă, mă refer la cea cu U. Noi ne bucurăm, e ceva normal, acum putem spune că puzzle-ul e complet, mare și frumos” a declarat Mihai Rotaru pentru gsp.ro.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: