Cum să faci cel mai delicios și moale șorici marinat
Pentru a pregăti șorici marinat, începe prin a pune apă la fiert într-o oală suficient de mare, astfel încât să acopere toate bucățile de șorici.
Între timp, taie șoriciul în fâșii de mărimea dorită. Când apa începe să fiarbă, adaugă boabe de piper, o foaie de dafin și o lingură de sare, lăsând apa să capete aromă. După câteva minute, adaugă și fâșiile de șorici în apă și fierbe-le timp de 5-7 minute, până când devin ușor moi, dar încă ferme la textură.
După fierbere, scoate șoriciul din apă și lasă-l să se răcească într-un bol. Presară peste el piper negru măcinat, piper roșu chili, sare, boia de ardei dulce și câteva linguri de sos de soia.
Amestecă bine pentru ca aromele să fie distribuite uniform pe toată suprafața șoriciului. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă șoriciul la marinat pentru cel puțin 30 de minute, preferabil la frigider, astfel încât aromele să se îmbine bine.
După ce s-a marinat suficient, șoriciul este gata de servit și poate fi savurat ca aperitiv sau garnitură. Dacă preferi un gust mai intens, îl poți lăsa la marinat peste noapte.