Trucuri pentru ca ouăle fierte să nu mai crape!
Atunci când fierbi ouăle se întâmplă de multe ori ca acestea să crape dacă nu știi câteva secrete. Pentru a nu da greș la fiert ouăle trebuie să țineți cont de câteva sfaturi.
Cel mai important este ca ouăle să fie la temperatura camerei când le pui la fiert, așa că dacă vrei să le fierbi, nu ar fi rău să le scoți din frigider cu câteva ore înainte.
O altă greșeală pe care o putem face este să punem ouăle în apă fierbinte. Este complet greșit pentru că acest lucru va duce chiar la spargerea lor. Metoda corectă este de a așeza ouăle în apă rece, iar abia apoi poți pune oala pe foc pentru a fierbe.
Dacă îți place să mănânci ouă fierte moi, trebuie să știi că acestea se lasă să stea în apa fierbinte timp de 4 minute. Ouăle cleioase se fierb 6 minute iar ouăle tari se fierb 10-15 minute.
După ce ai fiert ouăle cum îți plac scurge apa caldă din vas și toarnă apa rece.
În caz că nu știi cum să cureți ouăle extrem de ușor, trebuie să știi că atunci când le scoți din oala în care au fiert, le poți pune în apă cu gheață. Adică, șoc termic și apoi răcire completă.