Rețetă savuroasă de gogoși cu dovleac
Poate mai puțin obișnuită în bucătăria românească dar destul de des întâlnită la asiatici, rețeta de gogoși cu dovleac este una deosebit de savuroasă. Puteți folosi ce tip de dovleac aveți dar este de preferat dovleacul plăcintar.
In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făina indicată de rețetă.
Ingrediente:
500 gr făina
10 gr drojdie uscată
100 gr dovleac plăcintar
2 buc ouă
30 gr zahăr
200 ml lapte
200 ml apa
1 pliculeț zahăr vanilat
5 g sare
Pentru ornat:
după necesitate: zahăr pudră
Pentru prăjit:
după necesitate: ulei
Mod de preparare:
Se fierbe dovleacul bine, după ce a fost curățat în prealabil de semințe și coajă, apoi se pune fierbinte în apă cu laptele și zahărul vanilat. Apoi toate ingredientele se trec prin blender. Făina se amestecă cu drojdia și zahărul și se adaugă ouăle, sarea și se încorporează încet din compoziția lichidă.
Se amestecă bine și se lasă la crescut, într-un loc călduros. Când compoziția a crescut se pun la prăjit gogoșile în ulei încins cu o lingură.
După ce s-au răcit bine sunt mult mai delicioase și se pot pudra cu zahăr pudră.