Rețetă savuroasă de gogoși cu dovleac

Poate mai puțin obișnuită în bucătăria românească dar destul de des întâlnită la asiatici, rețeta de gogoși cu dovleac este una deosebit de savuroasă. Puteți folosi ce tip de dovleac aveți dar este de preferat dovleacul plăcintar.

In funcție de tipul de dovleac pe care îl aveți, este posibil să creșteți sau să scădeți cantitatea de făina indicată de rețetă.

Ingrediente:

    500 gr făina

    10 gr drojdie uscată

    100 gr dovleac plăcintar

    2 buc ouă

    30 gr zahăr

    200 ml lapte

    200 ml apa

    1 pliculeț zahăr vanilat

    5 g sare

    Pentru ornat:

    după necesitate: zahăr pudră

    Pentru prăjit:

    după necesitate: ulei

Mod de preparare:

Se fierbe dovleacul bine, după ce a fost curățat în prealabil de semințe și coajă, apoi se pune fierbinte în apă cu laptele și zahărul vanilat. Apoi toate ingredientele se trec prin blender. Făina se amestecă cu drojdia și zahărul și se adaugă ouăle, sarea și se încorporează încet din compoziția lichidă.

Se amestecă bine și se lasă la crescut, într-un loc călduros.  Când compoziția a crescut se pun la prăjit gogoșile în ulei încins cu o lingură.

După ce s-au răcit bine sunt mult mai delicioase și se pot pudra cu zahăr pudră.

Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: